2019-06-12 06:02:37• hírek • x

Roana Crio Center: fedezd fel te is a krioszauna jótékony hatásait!

A krioszauna, vagy ismertebb nevén hidegterápia egy különleges egészségügyi és szépészeti kezelés, melynek során a szervezetet szélsőséges hőmérsékletváltozások sorának teszik ki, ezzel megelőzve az idő előtti öregedést és erősítve az immunrendszert.

Noha a krioszaunás kezelés csak napjainkban vált igazán népszerűvé, Japánban már több évtizede ismerik ezt a módszert, ugyanis dr. Toshima Yamaguchi már több mint 30 éve használja a hidegterápiát az ízületi gyulladásos fájdalmak csökkentésére. De miből is áll pontosan a hidegterápia? Maga a krioszaunás fülke hasonló a tradicionális szaunákhoz, de a kezelés során az emberi szervezet nem magas, hanem extrém alacsony, -110 °C és -160 °C közötti hőmérsékletnek van kitéve nagyjából 3 percen keresztül.


A gyógyulni vágyó személy fehérneműben és egy speciális lábbeliben lép be a fülkébe, ahol könnyű testmozgás közben legfeljebb három percig van kitéve a szélsőségesen alacsony hőmérsékleteknek. A kezelés idejének lejárta után ki lehet lépni a krioszaunából, majd egy könnyed, öt perces relaxáció után már fel is lehet öltözni. A testtömeg és az alkalmazott hőmérséklet függvényében egyetlen kezeléssel akár 150-200 kalóriát is el lehet égetni, egy terápiasorozattal pedig akár 7-10 kilogrammtól is meg lehet szabadulni.


Ám közel sem csak azért érdemes hidegterápiás kezelésnek alávetni magunkat, mert előnyösebb alakra vágyunk, hanem azért is, mert rengeteg pozitív egészségügyi hatása van. A krioszaunás kezelés előnyei közé tartozik, hogy egyszerre több gyulladt ízület is egyidejűleg kezelhető. A hidegben való tartózkodás befolyásolja a sejtszintű anyagcserét. A hideg hatására fokozódik a szervezet tevékenysége, beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai, különböző gyógyhatású hormonok, enzimek – köztük endorfin – szabadulnak fel. Emellett a szervezet védekezőképességét a hideg stimulálja, így az immunrendszer erősödik, a stressz szint csökken.


Noha egy évtizedes hagyományokkal rendelkező kezelésről van szó, azzal azonban érdemes tisztában lenni, hogy a krioszaunázásnak vannak bizonyos kizáró tényezői. Példaként említhetjük a krónikus kardiovaszkuláris betegségeket, szívinfarktus utáni felépülési időszakot, II. fokú magas vérnyomás betegséget (vérnyomás 180/100 Hgmm-nél magasabb), II. fokú szívelégtelenséget, az agyvérzést, az aktív tüdő tuberkolózist, a rosszindulatú daganatokat, a kóros vérzékenységet, a súlyos vérszegénységet, az egyéni hideg intoleranciát és a terhességget. Épp ezért azon személyeknek, akik ezen kategóriák valamelyikébe tartoznak, elsőként mindenképp kérjék ki szakorvosuk véleményét, s ha közösen úgy ítélik meg, inkább válasszanak más jellegű terápiát.


Hogy hol lehet Szatmárnémetiben kipróbálni a krioszaunás terápiát? Örömmel tudatjuk, hogy Szatmárnémetiben is elérhető a hidegterápia, ugyanis a Roana Crio Center elhozta városunkba ezt a különleges, japán gyökerekkel rendelkező kezelést, ám a szalonban emellett további érdekes módszerekkel is megismerkedhetsz. Mindenképp érdemes tehát betérni a Roana Crio Centerbe, ahol felkészült szakemberek és utolsó generációs készülékek várják a gyógyulni vágyókat. További infókért keresd fel a szalon weboldalát, vagy látogass el személyesen a Grigore Ureche 20. szám alatt található Roana Crio Centerbe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: